Afscheid nemen op natuurbegraafplaats Heidepol

Weer één worden met de natuur dat is voor sommige onder ons een mooie gedachte. Een natuurlijke begraafplaats midden in het bos of een waterrijk gebied met stuwwallen en een weids uitzicht klinkt mij behoorlijk natuurlijk en lieflijk in de oren. En voor sommigen onder ons is het een prettig idee om in de schoonheid van de natuur hun laatste rustplaats te vinden. In Nederland zijn een 15-tal natuurbegraafplaatsen en er zijn er momenteel ook nog een aantal in ontwikkeling. Meer informatie over deze natuurbegraafplaatsen vindt u op de volgende websites: Natuurbegraven Nederland en Begraven in de natuur

Afscheid nemen in Coronatijd

Ik krijg in deze coronatijd veel vragen van mensen die zich zorgen maken om een naderend afscheid. Wat nu als een dierbare overlijdt in deze rare tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden, letterlijk, juist nu we zo nabij willen zijn. Hoe ziet dan een afscheid op natuurbegraafplaats Heidepol eruit?

De medewerkers van Heidepol ondersteunen daar waar mogelijk, met inachtneming van de voorschriften van het RIVM. Zo staan er op dit moment slechts een kwart van het aantal zitplaatsen in de ceremonieruimte. Gelukkig straalt het uitzicht op Heidepol zoveel warmte uit, dat families zich toch geborgen voelen. Veel ceremonies worden in deze periode via een livestream uitgezonden, zodat gasten thuis de dienst kunnen volgen en er toch een beetje bij kunnen zijn. Vanaf 1 juni is catering gelukkig weer mogelijk. Ik kan de mogelijkheden en de RIVM voorschriften met u bespreken.

Gelukkig hoor ik over de afgelopen weken terug dat het afscheid van dierbaren zoveel mooier was dan men zich vooraf had voorgesteld! Misschien wel juíst dankzij de kleine, intieme setting.