Piëteitsvolle verzorging van een overledene?

Wat is piëteitsvol eigenlijk? En toch is het een belangrijk woord in de uitvaartbranche. Naar mijn mening betekent het zorgvuldig en respectvol omgaan met de overledene tijdens de verzorging.
In mijn bedrijf Anja van Heeswijk Uitvaartzorg vind ik het heel belangrijk om juist de verzorging van de overledene aandacht te geven. Op die manier kunnen de nabestaanden tijdens de periode die er is tussen de dag van overlijden en de dag van de uitvaart op een goede en voor hun fijne wijze afscheid nemen van hun geliefde. Dat is zo belangrijk voor de verwerking van het verlies van een geliefd persoon.
Dat is ook de reden dat Anja van Heeswijk Uitvaartzorg met gekwalificeerde overledeneverzorgers werkt. Ik werk al jarenlang met Nellie Drost. Zij is kundig en volgt ook regelmatig bijscholingscursussen om in dit vak op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en inzichten. Maar waar het Nellie en mij vooral om gaat is het contact met en de aandacht voor de nabestaanden. Wat kunnen wij doen vanuit onze professionele kennis en ervaring om de verzorging van een overledene voor de nabestaanden zo goed mogelijk te doen verlopen. Immers zij moeten het verlies verwerken.
In dat kader kan het heel belangrijk zijn om zelf actief mee te helpen bij de laatste verzorging van je geliefde. Mijn verzorgster Nellie zal u stimuleren om te helpen. Daar waar mogelijk en altijd in overleg. Zij geeft de juiste informatie aan u en helpt u daarbij liefdevol.
Nellie Drost zegt: “ik vind het altijd fijn als de nabestaanden willen helpen met het verzorgen; zij kunnen op die manier dicht bij hun geliefde zijn” en ervaren dit als heel waardevol.
Ook zegt zij: “omdat ik opleidingen volg in diverse technieken en veel ervaring heb, weet ik waarover ik praat en kan ik de nabestaanden een deskundig advies geven.”

Nellie’s missie is geslaagd als de familieleden of vrienden van de overledene tevreden zijn.
Daar gaat zij altijd voor!
Anja van Heeswijk