De uitvaart

Mogelijkheden voor de uitvaart

Er is heel veel mogelijk om een mooie uitvaart te regelen, de keuze is aan u. Ik zal u mogelijkheden aanreiken als u daar prijs op stelt.

Een uitvaart met een kerkdienst of een afscheidsdienst die u zelf invult. Hoe ziet die afscheidsbijeenkomst eruit? Wie spreekt er en wie niet? Welke muziekkeuze maakt u. Wilt u rituelen gebruiken? Deze kunnen helpen het afscheid persoonlijker te maken. U kunt denken aan kaarsjes aansteken, een ritueel met bloemen of iets bij de kist neerleggen. Er is heel veel mogelijk.

De plaats van het afscheid kan een andere zijn dan de aula van het crematorium of de begraafplaats.U kunt het afscheid nog persoonlijker maken door een locatie te kiezen die bij uw wensen en de levensstijl van uw dierbare passen. Misschien verknocht aan een bepaalde plek? Er zijn vele mooie locaties te bedenken aan de Linge, of misschien wel bij u thuis of misschien in uw favoriete café. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Lees hier meer over andere, bijzondere locaties.

Op de dag van de uitvaart kunt u gebruik maken van een rouwauto en/of volgauto’s. Andere vormen van vervoer zijn ook bespreekbaar.

Persoonlijk gekozen muziek voor het afscheid kan voor u helpen om gedachten te verwoorden en troost te bieden. Muziek kan je beroeren. Teksten kunnen opeens veelzeggend zijn. U kunt die muziek kiezen die u vindt passen bij het afscheid van uw dierbare. Misschien heeft uw dierbare zelf wel muziekstukken uitgekozen. Live muziek behoort ook tot de mogelijkheden.

Om de uitvaart persoonlijk te maken kunt u zelf, familie of vrienden aan het woord laten. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe hij of zij in het leven stond. Ook is het mogelijk dat er een levensverhaal wordt verteld bijvoorbeeld door kinderen of kleinkinderen; ik kan u daar ook in adviseren.

Geluid-of beeldopnames maken van de uitvaart is natuurlijk ook mogelijk. Zo houdt u aan het afscheid een blijvende herinnering.