Uw dierbare is overleden

Uw dierbare is overleden en nu?

Bij overlijden van een dierbare belt u de dienstdoende arts. De arts moet eerst officieel de dood vaststellen voordat verdere zaken geregeld kunnen worden. Met de overlijdenspapieren die de arts bij u achterlaat kan er aangifte gedaan worden van overlijden bij de gemeente waar het overlijden heeft plaats gevonden.

Na het overlijden kan het fijn zijn nog even rustig bij de overledene te zitten. Er is geen noodzaak snel te handelen. Het overlijden van uw dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. U moet voorgoed afscheid nemen van iemand die u lief had en met wie u nauw verbonden was. Afscheid nemen is moeilijk, emotioneel en intens verdrietig. Juist in deze periode moet u in korte tijd veel beslissingen nemen over de uitvaart.

Mag ik u helpen zorgvuldig bewuste keuzes te maken?

Als u er aan toe bent kunt u mij bellen en kom ik naar u toe. Samen overleggen we waar de opbaring van uw dierbare plaats moet vinden. Blijft uw dierbare bij u thuis of kiest u liever voor een uitvaartcentrum? Wilt u meehelpen met de laatste verzorging? Dat kan ook heel prettig zijn. Als u liever de laatste verzorging uit handen geeft, dan neem ik dat graag van u over. De dag en het tijdstip van de uitvaart zal ook worden vastgelegd. Ik bespreek met u of er rouwbrieven verstuurd gaan worden en of u wellicht een advertentie wenst.

In de dagen erna zal ik in alle rust met u bespreken hoe de uitvaart er uit komt te zien. Daarin wil ik u graag ondersteunen niet alleen praktisch maar ook emotioneel, door te luisteren en daar waar nodig een helpende hand te bieden. Ik kom, indien u dat wenst, elke dag eventjes langs. Samen maken we een draaiboek voor de dag van de uitvaart. U kunt zich dan op de dag van de uitvaart helemaal op het afscheid van uw dierbare concentreren.

Mooi & persoonlijk afscheid

Met elkaar zorgen we voor een persoonlijk en mooi afscheid. Het is voor u fijn om met een goed gevoel aan het afscheid terug te kunnen denken. Omdat het recht heeft gedaan aan het leven van uw dierbare. Afscheid nemen op een wijze waar u, ondanks veel verdriet en pijn, met warmte naar terugkijkt. Dat is wat ik graag voor u wil realiseren.

Waar moet u zoal rekening mee houden wanneer uw dierbare is overleden?

– Aangifte overlijden (overlijdensverklaring A en B)
– Opbaren thuis of een uitvaartcentrum
Cremeren of begraven
– Wanneer vindt de uitvaart plaats
– Keuze kist of engelenwade (lijkwade)
– Keuze rouwbrief
– Wel of geen advertentie
– Keuze rouwvervoer
– Wel of geen bloemen
– Uitvaartverzekeringen

Beeldmerk_Anja-van-Heeswijk-Uitvaartzorg