Kosten uitvaart

Kosten uitvaart

‘Wat kost een uitvaart nu eigenlijk?’ is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Ik heb daar geen pasklaar antwoord op. Een begrafenis of crematie kost vaak veel geld. De uitvaartverzorger, de rouwkaarten, de plechtigheid en allerlei andere kosten moeten betaald worden. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld tussen de €5.000 – €11.000. Veel mensen schatten de kosten van een uitvaart te laag in, zo blijkt uit Nibud-onderzoek (2017). De gemiddelde kosten van een uitvaart bedragen ongeveer € 7.500 (bron: Consumentenbond). Een crematie is doorgaans goedkoper dan een begrafenis.

Een indicatie van de kosten

Een uitvaart is iets heel persoonlijks, en de kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en worden bepaald door de keuzes die u maakt, zoals:

– Persoonlijke wensen van nabestaanden
– De tijdsduur van de uitvaart
– Kosten van een rouwcentrum of thuisopbaring
– De kosten van het crematorium of begraafplaats
– Condoleance bezoek
– Verblijf in aula of andere locatie
– Wel of geen volgauto’s of ander vervoer
– Keuze van de kist of opbaarplateau
– Wel of geen rouwbrieven
– Kosten gedenksteen

Het is verstandig om een richtbedrag vast te stellen om rekening mee te houden. Een handig hulpmiddel hiervoor is de Nibud Uitvaartberekenaar.

Samen met u zoek ik naar een uitvaartverzorging die bij uw wensen én uw budget past. Ook met een beperkt budget is een persoonlijk afscheid zeer zeker mogelijk. Wilt u een vrijblijvend gesprek met mij? Neem dan gerust contact met mij op via telefoonnummer 06 127 562 66 of op info@anjavanheeswijkuitvaartzorg.nl

Heeft u een uitvaartverzekering?

Waar u ook verzekerd bent, u bent altijd vrij in de keuze van uw uitvaartondernemer. Naar aanleiding van uw wensen, u kunt deze invullen op het wensenformulier, kan ik voor u een begroting opstellen. U kunt hier vrijblijvend uw persoonlijke wensenformulier downloaden.

Anja van Heeswijk Uitvaartzorg