As-verstrooiing op de Waal – Neeltje Jantje

As-verstrooiing op de Waal met het schip de Neeltje Jantje vanuit Tiel; een bijzondere plechtigheid waar de as-verstrooiing van uw dierbare centraal staat.

Vaak heb ik het in gesprekken met de nabestaanden over as-verstrooiing. Er wordt vaak geopperd: “dat willen we gaan uitstrooien in de rivier” een logische gedachte want Vijfheerenlanden ligt immers ingeklemd tussen de rivieren de Lek en de Waal. En dan stroomt de prachtige rivier de Linge daar ook nog eens weer tussen door. Hestia Peek verwoord het mooi in haar gedicht geschreven op de Lingebrug:

Dobberend
Ik laat mijn gedachten
Meegaan met de stroom
De rivier slokt mijn zorgen op
En zal ze kilometers later
Uitstorten in haar zee.

Een ingenieuze as-verstrooiingsinstallatie op de Neeltje Jantje moet ervoor zorgen dat meer mensen de laatste wens van hun dierbare overledene in vervulling kunnen laten gaan. Een soort tweede, bijzondere uitvaart. Roemer Daalderop vertelt er uitgebreid over in een artikel uit het Kontakt West-Betuwe. Lees het volledige interview op Voor de allerlaatste keer het water op (hetkontakt.nl).

De voormalige Waalschokker Neeltje Jantje is eigendom van en wordt beheerd door de Stichting tot behoud van de Waalschokker “Neeltje Jantje”, opgericht 4 juni 1997. Deze stichting organiseert o.a. vaartochten waarbij de as-verstrooiing van uw dierbare centraal staat. Onze ervaring leert dat deze plechtigheid als zeer bijzonder ervaren wordt als de laatste wens op deze manier gestalte krijgt. De duur van deze vaartocht is ca. 2 uur. De prijs bedraagt € 395,- all-in. Dus met koffie/thee/frisdrank onderweg en een drankje naar keuze achteraf. Er kunnen maximaal 12 personen meevaren.

Meer info: As-verstrooiing op de Waal – Neeltje Jantje | Tel.:  06 – 260 78 399