Overlijden in het buitenland en repatriëring naar NL

Regelmatig krijg ik de vraag: “mijn ouders verblijven vaak in het buitenland, stel dat ze daar overlijden, wat moet ik dan doen?”. Een goede vraag natuurlijk want u wilt uw dierbare graag en zo snel mogelijk terug halen (repatriëren) naar Nederland. U kunt dan gerust mij inschakelen om dat voor u te regelen. Al meerdere malen heb ik overledenen uit het buitenland naar Nederland teruggehaald. En het heeft best wat voeten in de aarde want ieder land heeft zo zijn eigen regels voor repatriëring. Maar ik weet de juiste wegen te bewandelen en heb de juiste contacten in zo’n situatie.

Reacties van families die zich in deze situatie hebben bevonden:

Na het zeer plotselinge overlijden van mijn vader in Frankrijk, heeft Anja voor ons alles geregeld: de repatriëring naar Nederland, vervoer naar het uitvaartcentrum, de verzorging van mijn vader en het plannen van de uitvaart. Bij deze technische zaken heeft zij steeds de persoonlijke en emotionele aspecten van de naasten gezien en meegenomen in de invulling van de uitvaart. Haar persoonlijke betrokkenheid in dit hele proces en de nazorg heeft ons bijzonder gesteund. Wij zijn Anja dankbaar dat wij ondanks de moeilijke omstandigheden en heel mooi afscheid hebben kunnen realiseren. | Toosje

 

De vader van mijn kinderen, allen jong volwassenen, was overleden in Roemenië. Er moesten beslissingen genomen worden over zaken waar ze nog nooit over nagedacht hadden.
Mijn kinderen hadden veel vragen over het regelen van een uitvaart en de manieren waarop je het kan doen. 4 kinderen betekent 4 meningen. Anja heeft ze begeleid met het maken van die keuzes. En ieder kind kreeg de ruimte om zijn of haar gevoelens daarin mee te laten wegen.
De repatriëring uit Roemenië heeft heel lang geduurd. Dat leverde naast verdriet veel spanning op. Anja hield ons op de hoogte van het verloop daarvan en het was haar nooit te veel. Wij en de kinderen hebben een mooi afscheid gehad. De condoleance, de afscheidsdienst en de begrafenis, het klopte allemaal. Anja haar rol hierin is heel belangrijk geweest. | Lida

Natuurlijk hoop ik dat u dit niet overkomt maar is dat wel zo dan kan ik voor jullie de repatriëring regelen.