Reactie op uitzending Radar

Radar uitzending

Graag wil ik reageren op de uitzending van Radar afgelopen maandag 2 november, waar in gesproken werd over mogelijke misstanden in de uitvaartsector.  Als zelfstandige uitvaartondernemer herken ik mij helemaal niet in deze praktijken die hier aan de kaak werden gesteld.

Ik onderscheid mij juist, door vanaf het eerste contact met de nabestaanden betrokken te zijn, of dat nu voorafgaande aan een overlijden of vlak na een overlijden is.  Ik denk mee over de invulling en het gaat dan ook zeker over de daarbij horende kosten. En er zijn er veel meer collega’s die zo werken als ik; helaas werd die groep niet gehoord tijdens de uitzending van Radar.

De man als gast aan tafel, Jan-Jaap, sprak over niet-transparant handelen bij de gemiddelde uitvaartverzorger, waarmee hij de hele uitvaartbranche over één kam scheerde.

Joyce Donat zat ook aan tafel namens de consumentenbond. Zij had wel een punt dat het beter is vooraf al te informeren over de verschillende mogelijkheden om een uitvaart te regelen. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk; dan weet je wat je te wachten staat ook qua kosten. Dat is ook de reden geweest dat wij als De Uitvaartvrouwen vorig jaar dit onderwerp aan de kaak hebben gesteld. Wij hebben een toneelstuk op de planken gebracht “Kom uit de kist” het was een voorstelling over verlangens, samen delen, gehoord willen worden, verdriet, (glim)lachen, mogelijkheden, afscheid nemen en praktische informatie rondom een uitvaart.

Maar ook als jouw dierbare plotseling overlijdt wil je graag goede en vooral betrouwbare hulp. Deze hulp bied ik, Anja van Heeswijk, dan direct vanaf dit moment aan. Ik luister naar uw wensen en samen werken we naar een mooi en passend afscheid van uw dierbare.

Samen met u regel ik een afscheid die bij uw wensen én uw budget past.

Ook met een beperkt budget is een persoonlijk en warm afscheid zeer goed mogelijk.

Wilt u vrijblijvend een gesprek met mij? Neem dan gerust contact met mij op via telefoonnummer 06-12756266 of info@anjavanheeswijkuitvaartzorg.nl

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/tv-uitzending-02-11-2020/