Urnen en tastbare herinneringen van glas

Leerdam staat al meer dan 250 jaar bekend om zijn glas. We hebben in Leerdam de glasfabriek, een Glasmuseum, de glasblazerij aan de haven en vele galerieën in het centrum. Glasobjecten zijn vaak heel mooi om naar te kijken. Zelf kan ik genieten van zo’n kunstwerk; ze zijn er in talloze kleuren en vormen, de ene inspireert nog meer en is nog mooier dan de andere. Wist u dat in deze prachtige objecten ook as verwerkt kan worden? De as van uw dierbare. U kunt zelfs een glazen urn laten blazen door een glasblazer uit Leerdam. Hoe uniek is dat!

Anja van Heeswijk Uitvaartzorg kan dat samen met Harvas Natuursteen uit Leerdam voor u realiseren. Marie Louise Roelofsen van Harvas Natuursteen zegt er het volgende over:

“de nabestaanden kunnen zelfs, weliswaar beperkt en in goed overleg, aanwezig zijn bij het blazen van zo’n uniek object. En vervolgt ze, de asresten in het object zijn niet als as herkenbaar maar het zijn sprankelende lichtpunten die oplichten in het glas”.

Een mooie tastbare herinnering van uw dierbare in glas! Neem gerust eens een kijkje op de website van Harvas Natuursteen.