Workshop rouw en verlies

“Ik wil gewoon over Greetje blijven praten” dit vertelde Frits Spits in een interview in het AD van zaterdag 19 oktober. Vorig jaar mei verloor Frits Spits zijn vrouw. Hij vertelt openhartig over zijn rouw en heeft er een boek over geschreven.

Het verhaal van Frits Spits greep me aan; als betrokken uitvaartondernemer streef ik er altijd naar om een mooi en waardig afscheid samen met de nabestaanden te maken. Wat daarna komt is rouw, de ervaring van verlies.

Ik besef me terdege dat die verlieservaring pijn doet; je hele leven lang. Het hoort bij je, het is altijd bij je en als het dan uiteindelijk tot acceptatie komt kun je misschien weer lichtpuntjes zien. Je komt dan tot aanvaarding en tot liefde van jezelf. Maar het is vaak een lange weg die je moet gaan. Op dit proces heb ik als uitvaartleider geen grip. Maar ik kan er wel aandacht aan schenken.

Ik sprak twee vakvrouwen die het rouwproces vorm willen geven met gebruik van diverse materialen. Ze willen mensen helpen de emoties te herkennen en te erkennen en doen dit op professionele wijze. De workshop wordt gegeven door Esther Zondag (therapeute, specialisatie rouw en verlies) en Maggy Bloem (creatieve begeleiding bij rouw en verlies).

De workshop is op 30 november van 10.00 tot 12.30 uur in atelier Mozai, Middenstraat 7 in Rhenoy (kosten € 79,=). Verder informatie en aanmelding: www.estherzondag.nl en www.mozai.nl

Ik kan de workshop van harte aanbevelen.

Anja